Zavod KONC, so.p in KK Dravograd v okviru projekta DIGIŽOGA vabita na BREZPLAČNA usposabljanja “Oblikovanje promocijskih gradiv v programu CANVA

Trenutno obdobje od nas zahteva konstantno ustvarjanje vsebin, če želimo povečevati svojo skupnost v digitalnem svetu. Sem spadajo tudi različne grafike, ki jih lahko povsem enostavno oblikujemo s pomočjo brezplačnega orodja Canva. 

Kdaj: v mesecu septembru 2022 (za uro in datum se uskladimo ob prijavi)

Kje: v prostorih Zavod KONC, so.p. na Prežihovi 7 – II nadstropje, Ravne na Koroškem

Prijave na mail: digizoga@zavdkonc.eu

Z udeležbo na uspodabljanju boste spoznali:

  • kakšni so trenutni trendi vsebin, da se boste lahko odločali, kakšen stil grafik oblikovati;
  • kako si pripraviti koledar vsebin, da sploh vemo, kakšna bo vsebina grafik;
  • kako pripraviti osnutek besedila, da lahko razmišljamo o tem, kaj bomo dodali na grafiko;
  • kako začeti z uporabo orodja Canva in kaj vse lahko oblikujemo;
  • pripravo grafike za Facebook in Instagram objavo ter zgodbo (story);
  • odkrivanje grafik za druge namene in ustvarjanje enostavnega videa.

Usposabljanje je namenjeno vsem, ki želijo izboljšati vsebine v digitalnem svetu, vsem, ki se soočajo z izzivom oblikovanja grafik – da bodo odkrili, kako lahko to res enostavno in hitro naredijo sami ter vsem, vsem, ki ne najdejo navdiha za ustvarjanje vsebin, in se vrtijo v začaranem krogu iskanja idej – pokazali bomo, kako se da hitro zapolniti koledar objav.

Udeleženci potrebujejo svoj prenosnik. Delavnica bo praktično naravnana in v prvi vrsti namenjena tistim, ki že imajo FB in Instagram profil.

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo izvaja se v okviru Javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023.